fbpx
Політика

«Путін втрачає управління, не бачачи, що твориться у нього під носом», – Ходорковський

Колишній глава компанії ЮКОС Михайло Ходорковський прокоментував звинувачення, висунуті щодо голови ради директорів компанії «АФК Система» Володимира Євтушенкова. Михайло Ходорковський впевнений, що мета таких звинувачень – відняти у Володимира Євтушенкова компанію «Башнефть». Свою думку з даного питання екс -глава ЮКОСа висловив в інтерв’ю російським ЗМІ.

«Те, що було зроблено – не до місця і не до часу. Більш невдалий момент просто важко собі уявити, щоб робити такі речі», – сказав Михайло Ходорковський.

Як відзначає Ходорковський, раніше у компанії «Роснефть» виникла загроза падіння видобутку нафти. За словами підприємця, загрозу падіння видобутку нафти потрібно перекривати. Екс -глава ЮКОСа пояснив, що «перекривати» потрібно не з точки зору інвесторів, а в «очах Володимира Володимировича Путіна». Ходорковський зазначив, що в очах Путіна перекрити дуже просто – потрібно лише показати, що видобуток нафти збільшився.

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

«Той факт, що він збільшився за рахунок приєднання іншої компанії, так це деталі. Але, як ми знаємо, Євтушенков уперся, він не захотів передавати своє майно на тих умовах, які йому пропонували», – підкреслив Ходорковський.

В такому випадку в «Роснефти» вирішили діяти «давно відомим методом».

Після цього Михайло Ходорковський розповів про ту проблему, яка його дійсно турбує в даному питанні.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

«Я бачу в цьому повну втрату управління з боку Володимира Путіна, який просто не бачить, що коїться у нього під носом», – сказав Ходорковський.

Варто відзначити, що російського олігарха Володимира Євтушенкова вирішили помістити під домашній арешт в рамках розслідування кримінального провадження за фактом розкрадання акцій підприємств паливно – енергетичного комплексу Республіки Башкортостан.

Читайте також: