fbpx
Право

ВР призначила місцеві вибори в окремих районах Донбасу на 7 грудня

Верховна Рада в закритому режимі проголосувала за проведення місцевих виборів в окремих районах Донецької та Луганської областей, призначивши їх на 7 грудня 2014 року. Про це йдеться в законі № 5081 «Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей», за який проголосували 277 депутатів.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

Як не парадоксально, але фінансувати проведення виборів на території, яка сьогодні офіційно отримала особливий статус, буде Україна. Кабінету міністрів у межах повноважень доручено вжити невідкладних заходів щодо забезпечення фінансування позачергових виборів за рахунок коштів резервного фонду державного бюджету України.

Відповідно до прийнятого закону, місцеве самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей буде здійснюватися згідно з Конституцією і законами України, відповідними територіальними громадами безпосередньо і через органи місцевого самоврядування.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

У той же час повноваження депутатів місцевих рад та посадових осіб, обраних на позачергових виборах, призначених Верховною Радою України, не можуть бути достроково припинені.

Читайте також: