fbpx
Політика

У Яценюка визнали, що затримували ратифікацію Угоди з ЄС через РФ

Закон про ратифікацію Угоди про асоціацію Україна – ЄС не подавали на розгляд Верховної Ради через триваючі переговори з Російською Федерацією. Таку інформацію оприлюднила заступник міністра закордонних справ України з питань євроінтеграції Лана Зеркаль. Про ситуацію навколо ратифікації УА з ЄС Лана Зеркаль розповіла на засіданні комітету Верховної Ради з євроінтеграції, передає «Європейська правда».

Як зазначила Лана Зеркаль, Угоду з ЄС не вносили в парламент для того, щоб надати роз’яснення Російській Федерації. Крім того, у відомстві хотіли уникнути негативного впливу на торгівлю з російською стороною в майбутньому.

«З липня був запущений тристоронній діалог Україна – Російська Федерація -ЄС. Ви знаєте, що з боку офіційної Москви мали місце сумніви в питанні імплементації нами Угоди про асоціацію», – заявила Лана Зеркель.

Читайте також:  Проросійський екс-президент Чехії, який товаришує із сепаратистами Закарпаття, "наїхав" на чинну владу республіки через Фіцо

За її словами, українська сторона навіть отримувала погрози щодо того, що Російська Федерація застосує додаток №6 до угоди про зону вільної торгівлі в СНД. Зокрема, Москва погрожувала вивести Україну з режиму вільної торгівлі в СНД.

Представниця МЗС України сказала, що за результатами переговорів українській стороні «вдалося вийти на ратифікацію Угоди з ЄС». Крім того, представники української влади позбавили Російську Федерацію «формальних підстав згорнути режим вільної торгівлі в СНД».

Читайте також:  Новий піар-підхід до росту рейтингів в угорських праворадикалів

Варто відзначити, що раніше представники української влади заперечували будь-який взаємозв’язок між переговорами з Російською Федерацією і затримками в ратифікації Угоди з ЄС.

Такий факт викликав обурення у членів комітету Верховної Ради.

«Раніше заступник глави адміністрації Порошенко приводив аргумент про те, що влада повинна підготувати закон про імплементацію, на що потрібен час. Однак тепер цей закон взагалі не подали до ВР», – сказав глава комітету Григорій Немиря.

Як відомо, Верховна Рада і Європейський парламент ратифікують Угоду про асоціацію з ЄС сьогодні о 13:00.

Читайте також: