fbpx
Політика

Профільний комітет ВР схвалив Угоду з ЄС

У профільному комітеті Верховної Ради України з питань європейської інтеграції завершили процедуру підготовки Угоди про асоціацію до подальшого внесення до сесійної зали. Про це повідомляє агентство «Європейська правда».

Варто відзначити, що відповідне рішення профільний комітет Верховної Ради України прийняв у вівторок вранці в рамках позачергового засідання. Зокрема, представники комітету одноголосно (9 голосів «за», жодного голосу «проти») порекомендували Верховній Раді підтримати законопроект про ратифікацію Угоди про асоціацію в цілому.

Раніше повідомлялося, що президент України Петро Порошенко в понеділок, 15 вересня, вніс законопроект щодо ратифікації Угоди про асоціацію до Верховної Ради. До цього протягом майже трьох місяців українська влада пояснювала, що ратифікація Угоди про асоціацію з ЄС відкладається з «технічних причин». Також представники української влади заперечували будь-який взаємозв’язок між переговорами з Російською Федерацією і затримками в ратифікації Угоди з ЄС.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

Після цього заступник міністра закордонних справ України Лана Зеркаль зізналася, що причиною такого затягування були консультації Києва з Москвою. Зокрема, Угоду з ЄС не вносили в парламент для того, щоб надати роз’яснення Російській Федерації. Крім того, у відомстві хотіли уникнути негативного впливу на торгівлю з російською стороною в майбутньому.

Читайте також:  На Закарпатті відбулась робоча зустріч віцепрем'єр-міністрів України та Словаччини: про що домовились чиновники

Раніше джерело повідомило, що деякі положення Угоди України з ЄС почнуть діяти з листопада. Йдеться про застосування ряду положень політичної, інституційної та секторної частин документа. Однак більшість статей, щодо внутрішніх справ та юстиції, а також деякі статті в політичній частині, будуть застосовуватися тільки після повного вступу в силу документа.

Читайте також: