fbpx
Політика

Олександр Бригинець роз’яснив умови фінансування і створення міліції згідно до закону про окуповані території

Як повідомив народний депутат України Олександр Бригинець, один з неприйнятних пунктів закону про особливий статус для окупованих територій, який викликає обурення – право мати власну міліцію. За його словами, багато хто побоюється, що це призведе до того, що російські терористи стануть міліціонерами.
 
 «Все так, але трохи не так. Стаття 9 говорить, що міста, села і селища можуть створювати загони народної міліції для охорони громадського порядку. Але вони створюються виключно з громадян України, виключно з тих, хто постійно проживає в населеному пункті, де створена народна міліція. І діють виключно в рамках українського законодавства», – написав він у Facebook.
 
 Таким чином, як зазначив Олександр Бригинець, у російських найманців немає шансів стати міліціонерами.
 
 Також депутат звернув увагу на те, що одним з актуальних питань по даному закону, є питання фінансування. За його словами, Україна дійсно буде виділяти в бюджеті гроші на Донбас, і сума повинна бути обов’язково виплачена, проте, якою має бути сума не йдеться.
 
 «Наприклад, це може бути і одна гривня. До того ж за бюджет голосуватиме новий парламент, де п’ята колона буде мінімальною», – додав Олександр Бригинець.
Читайте також:  Петер Сійярто виконав черговий наказ від МЗС рф

Читайте також: