fbpx
Політика

«”Містраль”- це загроза для України і не тільки», – заступник голови Міноборони

Базування в порту Севастополя вертольотоносця «Містраль», який російська сторона незабаром може отримати від Франції, представлятиме пряму загрозу для української держави. Таку думку висловив заступник міністра оборони України адмірал Ігор Кабаненко, передає «Укрінформ».

«"Містраль" – це загроза, перш за все, Україні. Це загроза Одесі, Причорноморській частині української території. Це посилення можливостей для охоплення з моря, щодо утримання або захоплення ділянок території. Ділянок дуже великих, якщо врахувати можливості Чорноморського флоту з ведення десантних операцій. Це пряма загроза для безпеки України», – сказав Ігор Кабаненко.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

Український адмірал сказав, що у російського Чорноморського флоту вже зараз є достатньо засобів і сил для побудови системи оборони і забезпечення вертольотоносця. За словами Кабаненка, без системи захисту «Містраль» міг би стати «великою мішенню».

«Пробитися через спеціальні заслони до цього корабля буде важко, а його вплив на сторону противника буде швидким», – пояснив адмірал.

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

 

Читайте також: