fbpx
Політика

У Польщі призначили нового прем’єра – ним стала Єва Копач

В понеділок стало відомо про те, що президент Польщі Броніслав Коморовський призначив новим прем’єр – міністром країни Єву Копач.

Як повідомляють місцеві засоби масової інформації, 57 – річна спікер сейму Єва Копач прийшла на зміну прем’єр – міністру Польщі Дональду Туску, який подав у відставку в зв’язку з новим призначенням. Повідомляється, що найближчим часом Копач приступить до формування нового уряду Польщі.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

Нагадаємо, 30 серпня на позачерговому засіданні Євросоюзу Дональд Туск був призначений на пост голови Європейської ради. Минулого вівторка під час засідання Ради Безпеки Польщі він подав заяву про відставку президенту Польщі.

Відомо, що до виконання своїх обов’язків глави Європейської ради Туск приступить 1 грудня. На посту постійного голови Євроради Дональд Туск змінить Хермана Вана Ромпея, вперше обраного в листопаді 2009 року і потім переобраного на другий термін в березні 2012 року.

Читайте також: