fbpx
Окупація Криму

Окупація Криму. На будівлю Меджлісу напали озброєні люди – фонд «Крим»

В включеному Російською Федерацією Криму в ніч з неділі на понеділок було скоєно напад на будівлю Меджлісу кримськотатарського народу. Про інцидент повідомив член Меджлісу, голова благодійної організації «Фонд "Крим"» Різа Шевкієв. Слова члена Меджлісу передає агентство «Крим.Реаліі».

Риза Шевкієв розповів, що о 3:15 ночі до будівлі Меджлісу в Сімферополі підійшло троє невідомих людей. За його словами, обличчя невідомих були закриті масками. Після цього двоє чоловіків встали до вхідних дверей, заблокувавши вихід з будівлі. Риза Шевкієв сказав, що в руках одного із зловмисників був пістолет. В цей час, стверджує представник Меджлісу, третій чоловік піднявся по газовій трубі до державного прапору України, який перебував на фасаді будівлі, і зірвав його.

«Після того як український прапор був скинутий на землю, невідомі підібрали його і швидко пішли від Меджлісу. Це сталося буквально за дві хвилини. Таким чином, це була підготовлена​​, спланована операція», – запевняє Риза Шевкієв.

Як зазначив член Меджлісу, на місце події одразу ж були викликані правоохоронці. Варто відзначити, вся подія була зафіксована камерою відеоспостереження. Риза Шевкієв сказав, що запис з камери спостереження буде переданий місцевим правоохоронцям.

Примітно, що сьогоднішній інцидент з українським прапором на Меджлісі став вже не першим. Раніше невідомі зривали прапор України з фасаду будівлі, де розташований Меджліс кримськотатарського народу. Крім того, наявність державного прапора України на будівлі Меджлісу кримськотатарського народу в Сімферополі не раз ставала причиною візиту місцевої поліції.

Раніше повідомлялося, що Меджліс виключив зі своїх лав тих, хто співпрацював з окупантами Криму.

Читайте також: