fbpx
Політика

ЄС показав свою солідарність з Україною – постпред України при ЄС

 Представник України при Європейському союзі Костянтин Єлісєєв вважає, що введення нових санкцій проти Російської Федерації свідчить про те, що Європейський союз солідарний з Україною. За його словами, тим самим Європа дала зрозуміти, що вона ніколи не змириться з наругою над міжнародним правом, яку дозволила собі Російська Федерація.

 На думку Костянтина Єлісєєва, розраховувати на послаблення санкцій з боку Європейського союзу можна буде лише після виконання Росією вимог міжнародної спільноти щодо стабілізації ситуації на сході України, як це передбачено мирним планом президента України Петра Порошенка, а також припинення окупації Криму.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

 «Як відомо, довіру легко зруйнувати, однак дуже складно відновити. Тому навіть якби Росія негайно повернулася в правове поле, припинила агресію і згадала про те, що вона є гарантом територіальної цілісності України, це навряд чи змогло б в одну мить перекреслити всі злочини проти людства та порушення міжнародного права, вчинені нею протягом останніх шести місяців», – сказав він.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

 За матеріалами: ukrinform.ua

Читайте також: