fbpx
Економіка

Умови сплати єдиного внеску «загальносистемниками»

Бухгалтерам на замітку.

 ДПІ у Голосіївському районі ГУ Міндоходів у м. Києві нагадує, що базою нарахування ЄСВ фізичній особі – підприємцю, що перебуває на загальній системі оподаткування, є сума доходу (прибутку), отриманого від діяльності, що підлягає оподаткуванню ПДФО. Водночас сума ЄСВ не може бути меншою за розмір мінімального страхового внеску за місяць, у якому отримано дохід.

 Розмір внеску становить 34,7 % мінімальної зарплати, що з початку 2014 року дорівнює 1218 гривень. Нагадуємо, що мінімальний страховий внесок – це сума єдиного внеску, що визначається розрахунково як добуток мінімального розміру зарплати на розмір внеску, встановлений законом на місяць, за який нараховується заробітна плата (дохід), і підлягає сплаті щомісяця.

 Отже, сума місячного мінімального страхового внеску з ЄСВ – 422,65 гривні, максимальний розмір бази нарахування ЄСВ – 20706 гривень, а місячна максимальна сума ЄСВ – 7184,98 гривні (20706 гривень х 34,7 %).

 Підприємець на загальній системі сплачує ЄСВ авансовими платежами протягом року – до 15 березня, 15 травня, 15 серпня і 15 листопада. Остаточна сплата ЄСВ, нарахованого за календарний рік, здійснюється до 10 лютого наступного за звітним року.

  За матеріалами: ДПІ у Голосіївському районі ГУ Міндоходів у м. Києві

Читайте також: