fbpx
Політика

Україна потребує більшої, ніж слова підтримки – Кличко

Мер Києва Віталій Кличко вважає, що лише об’єднавшись, можна буде зупинити Росію і зберегти мир в Європі. За його словами, для цього потрібні більш жорсткі санкції і зміцнення військового та військово – технічного співробітництва України з її партнерами.

 Як зазначив український політик, окупація Криму та наступні агресивні дії з боку Росії вже принесли з собою серйозні міжнародні наслідки, зруйнувавши систему європейської безпеки. Віталій Кличко переконаний, що якщо не зупинити Путіна сьогодні, то вже завтра жодна європейська країна не зможе почуватися в безпеці.

 «А можливо і вже не почувається. Як би далеко країна не перебувала від Росії, до неї все одно може дотягнутися рука Москви», – сказав мер Києва.

Читайте також:  Головний закарпатський русин в москві зустрівся з капеланом путінської армії

 На думку Віталія Кличка, існує небезпека, що терористична діяльність може поширитися з України і на інші країни Європи, що призведе до нових жертв серед мирного населення.

 «Зараз ми очікуємо більшого, ніж просто слів співчуття і підтримки. Аморальною, я вважаю, є ситуація, коли в ЄС діє заборона на продаж і постачання військової техніки та озброєнь в Україні. Ми потребуємо термінової технічної допомоги Україні в оснащенні державного кордону з Росією. Самопроголошені так звані Донецька і Луганська Народні Республіки повинні бути включені в список ЄС як міжнародні терористичні організації. Міжнародне співтовариство має всі підстави визнати Росію як державу, яка спонсорує тероризм», – сказав він.

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

 Віталій Кличко заявив, що сьогодні українські військовослужбовці жертвують своїми життями, захищаючи не тільки Україну, а й всю Європу.

 При цьому він також звернув увагу на те, що щодня в Україні гине більше людей, ніж під час війни СРСР в Афганістані і війни в колишній Югославії.

 «Під загрозою європейське майбутнє, територіальна цілісність і суверенітет України. Війна вже в Європі – на порозі Євросоюзу», – підкреслив він.

Читайте також: