fbpx
Право

ГПУ завершила розслідування за фактом вбивств на Євромайдані 20 лютого

Генеральна прокуратура України завершила досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо командира роти спеціального призначення полку міліції особливого призначення «Беркут» і двох підлеглих йому бійців за фактом вбивства 39 учасників Євромайдану 20 лютого 2014 року на вулиці Інститутській в Києві. Про це йдеться в повідомленні прес -служби Генпрокуратури.

Досудовим розслідуванням встановлено, що вказані особи разом з іншими працівниками правоохоронних органів, виконуючи злочинні накази колишніх керівників держави і правоохоронних органів, перевищуючи службові повноваження, за попередньою змовою з групою осіб вранці 20 лютого 2014 року на вулиці Інститутській в місті Києві скоїли умисні вбивства 39 учасників акцій протесту. Разом з тим у Генпрокуратурі зазначили, що досудове розслідування щодо інших співучасників, причетних до вказаних подій, триває. Багатьом, в тому числі оголошеним в розшук, винесено підозри.

Крім цього, слідчі Генпрокуратури продовжують роботу над встановленням обставин скоєння вбивств інших осіб в період січень- лютий 2014 на Євромайдані, а також заподіяння вогнепальних поранень 180 мітингувальникам, які залишилися живі.

«У зв’язку з великим обсягом призначених у справі експертиз та необхідністю проведення цілого ряду слідчих і процесуальних дій, розслідування за цими фактами триває», – йдеться в повідомленні.

Читайте також: