fbpx
Політика

Тарута: “У будь-якому випадку, територіальну цілісність держави порушувати не можна”

Вже наступного тижня може бути досягнутий компроміс в питанні про статус районів Донецької та Луганської областей. З таким припущенням виступив губернатор Донецької області Сергій Тарута.

«Найближчим часом у нас буде більш чітке розуміння того, які компроміси в цьому питанні вдасться досягти», – розповів Сергій Тарута в кулуарах щорічної зустрічі Ялтинської європейської стратегії. Глава Донецької обласної державної адміністрації підкреслив, що «червона риса», яку в жодному разі на цих переговорах переходити не можна, – це територіальна цілісність держави.

Читайте також:  На Закарпатті відбулась робоча зустріч віцепрем'єр-міністрів України та Словаччини: про що домовились чиновники

Сергій Тарута впевнений, що кращим варіантом буде надання східним областям більшої управлінської та фінансової автономії. Також, на його думку, увагу потрібно приділити вибору людей, які ці райони будуть представляти.

На завершення донецький чиновник додав, що на сьогоднішній день найважливіше звільнити заручників, надати гуманітарну допомогу постраждалому району і відновити інженерні мережі та транспортне сполучення між містами.

Читайте також:  Словаччина - не Угорщина, а Фіцо далеко до Орбана

 

Читайте також: