fbpx
Політика

«Повернення миру на Донбасі – це тривалий процес», – Кучма

Повернення миру в східних регіонах України – це тривалий процес. Саме тому, потрібно зробити все можливе для подальшої реалізації положень Мінського протоколу щодо врегулювання ситуації. Таку думку висловив учасник тристоронньої контактної групи «Україна – ЄС – РФ», колишній президент України Леонід Кучма. Свої коментарі Леонід Кучма висловив в рамках 11 – ї щорічної зустрічі Ялтинської європейської стратегії (YES), яка в п’ятницю відбулася в Києві. Слова екс -президента передає агентство «Інтерфакс-Україна».

«Всі в світі і в Україні прекрасно розуміють, що повернення миру – це процес не одного тижня, як кажуть, довгограюча платівка. Наші сусіди не хочуть бачити Україну стабільною. Тому сподіватися на те, що завтра на Донбасі буде мир, не потрібно. Однак ми повинні робити все для того, щоб всі 12 пунктів, практично декларація, в результаті були виконані», – сказав Леонід Кучма.

Читайте також:  В Закарпатському угорському інституті влаштували освітянську конференцію але не обійшлося без орбанської пропаганди

Екс-президент України пояснив, що якби не вірив в перспективу мирного вирішення конфлікту на Донбасі, то не брав би участі у переговорах у Мінську. Після цього Леонід Кучма висловив думку щодо нинішньої ситуації на кордоні з РФ і ходу виконання домовленостей з російською стороною.

«Ніхто не відводить свої збройні формування з сходу: ні Україна, ні "ДНР", ні "ЛНР", ні Росія практично», – підкреслив колишній президент.

Читайте також:  Словаччина - не Угорщина, а Фіцо далеко до Орбана

Як упевнений Леонід Кучма, стабільність в Україні найближчим часом стане можливою лише за тієї умови, якщо кордон з РФ буде під контролем. За його словами, якщо місія ОБСЄ буде контролювати кордон, тоді можна сподіватися на поліпшення ситуації.

«Тому перш за все на цьому треба наполягати», – підсумував другий президент України.

 

Читайте також: