«Зриваючи поставки газу в Європі, Росія погіршує своє і без того хитке становище», – «УДАР»

Як заявили в партії «УДАР», Росія намагається покарати Україну і використовує для цього свою «газову зброю». Так, для того, щоб зірвати реверсні поставки газу з країн Євросоюзу в Україну, вона вдалася до безпрецедентного кроку – порушила контрактні зобов’язання перед європейськими державами.

 У той же час, як зазначили в партії, Росії не варто розраховувати на те, що такий крок призведе до виграшних для неї наслідків.

 «Швидше навпаки. Ніхто не захоче мати справу з ненадійним партнером, який до того ж постійно завищує ціни і висуває політичні претензії», – сказали в партії.

Related Post

 В «УДАРі» переконані, що тепер більшість компаній-споживачів російського газу будуть скорочувати свої закупівлі в Росії і збільшувати їх у альтернативних постачальників. Крім того, як зазначили в партії, такими діями Росія лише наближає введення нових санкцій, зокрема, в енергетичному секторі.

 «Окрім політичних висновків, які зроблять уряди ЄС та Єврокомісія, проти «Газпрому» можуть висунути комерційний позов. Як показала практика, арбітражні рішення щодо таких спорів приймаються не на користь російського монополіста», – додали в партії.

 Партія «УДАР» закликала Євросоюз відреагувати на чергову «газову кризу», яку спровокувала Росія, і вимагає застосувати всі можливі механізми для солідарної відповіді на зрив в поставках газу.

Leave a Comment