fbpx
Міжнародна економіка

«Зриваючи поставки газу в Європі, Росія погіршує своє і без того хитке становище», – «УДАР»

Як заявили в партії «УДАР», Росія намагається покарати Україну і використовує для цього свою «газову зброю». Так, для того, щоб зірвати реверсні поставки газу з країн Євросоюзу в Україну, вона вдалася до безпрецедентного кроку – порушила контрактні зобов’язання перед європейськими державами.

 У той же час, як зазначили в партії, Росії не варто розраховувати на те, що такий крок призведе до виграшних для неї наслідків.

Читайте також:  Старий танковий завод у Чехії став мільярдером на тлі війни в Україні

 «Швидше навпаки. Ніхто не захоче мати справу з ненадійним партнером, який до того ж постійно завищує ціни і висуває політичні претензії», – сказали в партії.

 В «УДАРі» переконані, що тепер більшість компаній-споживачів російського газу будуть скорочувати свої закупівлі в Росії і збільшувати їх у альтернативних постачальників. Крім того, як зазначили в партії, такими діями Росія лише наближає введення нових санкцій, зокрема, в енергетичному секторі.

Читайте також:  Старий танковий завод у Чехії став мільярдером на тлі війни в Україні

 «Окрім політичних висновків, які зроблять уряди ЄС та Єврокомісія, проти «Газпрому» можуть висунути комерційний позов. Як показала практика, арбітражні рішення щодо таких спорів приймаються не на користь російського монополіста», – додали в партії.

 Партія «УДАР» закликала Євросоюз відреагувати на чергову «газову кризу», яку спровокувала Росія, і вимагає застосувати всі можливі механізми для солідарної відповіді на зрив в поставках газу.

Читайте також: