fbpx
Політика

В Росії хочуть припинити поставки газу в Європу через Україну

Перший заступник голови комітету Держдуми РФ з питань промисловості Володимир Гутен направив депутатський запит керівнику «Газпрому» Олексію Міллеру. У своєму запиті російський депутат просить повідомити наявні дані про реверс газових поставок деякими країнами Євросоюзу в Україну.

«Останнім часом різко зросла кількість звернень виборців до комітету з промисловості. Йдеться про звернення, пов’язані з російсько – українськими газовими відносинами», – сказано в листі.

Володимир Гутен сказав, що сподівається отримати дані щодо технологічної можливості реверсних поставок природного газу в Україну. Також депутат хоче дізнатися про країни ЄС, які можуть брати участь в реверсі газу, і про те, наскільки такі поставки відповідають умовам контрактів «Газпрому» з європейськими партнерами.

Читайте також:  Очільник МЗС Угорщини знову погрожує Україні

Депутат Державної думи РФ зазначив, що ще не отримав відповіді від керівництва «Газпрому». Втім, інформація про реверс російського природного газу країнами Євросоюзу в Україну підтверджується.

«Я вважаю, що потрібно обговорити доцільність обмеження або припинення поставок газу українським маршрутом», – підкреслив заступник глави думського комітету.

Як пояснив Володимир Гутен, для забезпечення експорту газу європейські країни можуть використовувати зарезервовані і незадіяні потужності трубопроводу «Північний потік». Також російський депутат відзначає, що час можливого припинення або обмеження поставок в «Газпромі» можуть використовувати «для проведення планових ремонтних та профілактичних робіт на українському напрямку з метою підготовки до зимового періоду поставок газу».

Читайте також:  МЗС України заявило, що не визнає президентства Путіна і закликало інші країни зробити так само

 

Читайте також: