fbpx
Політика

Турчинов: «Силові структури потрібно очищати від агентури та корупціонерів»

Спікер українського парламенту Олександр Турчинов вважає, що силові структури країни потрібно очищати не тільки від іноземної агентури, а й від вітчизняних корупціонерів.

Як повідомили в прес – службі Верховної Ради, Турчинов висловив переконання, що зараз Україна готова протистояти російській агресії, враховуючи, зокрема, досвід, винесений з тих проблем, які виникли протягом останнього місяця.

"Потрібно вчитися воювати не лише проти терористичних угруповань, нехай навіть озброєних сучасною зброєю, а й проти регулярних військ. Потрібно покарати тих, хто своєю бездарністю і непрофесіоналізмом, а іноді й боягузтвом призвів до масштабних втрат і того, що величезна кількість наших бійців попала в оточення", – заявив спікер ВР.

Читайте також:  Туреччина наполягає на "переговорах" між Україною та росією

Він також нагадав, що Росія протягом всіх останніх років системно впроваджувала свою агентуру в українські силові структури. При цьому Турчинов зазначив, що армію знищували і ті керівники, які розпродавали військове майно і довели до повної неспроможності Збройні Сили.

"Продавалася ефективна зброя, військкомати, шпиталі. Все це мародерство дозволяли собі високопоставлені чиновники, зокрема, і деякі міністри оборони. Тепер вони розповідають, як треба воювати, хоча самі повинні нести відповідальність за те, що обороноздатності нашої країни було завдано колосального збитку", – резюмував спікер.

Читайте також: