fbpx
Політика

Турчинов: “Не можна перетворювати Донбас в зону замороженого конфлікту”

Український парламент введе військовий стан на сході України тільки в тому випадку, якщо мирним шляхом звільнити східні області країни не вийде. В такому випадку буде прийнято рішення мобілізувати всі ресурси країни і звільнити Донбас від загарбників. Таку заяву зробив спікер українського парламенту Олександр Турчинов, слова якого наводять українські засоби масової інформації.

«Особисто мені не дуже віриться в те, що терористи мирним шляхом захочуть покинути територію України. Думаю, що вони стануть робити все для того, щоб продовжити агресію проти України і зірвати мирні переговори», – упевнений спікер Верховної Ради Олександр Турчинов.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

Крім цього Олександр Турчинов назвав присутність російської армії на сході України прямою військовою агресією. За словами Турчинова, вторгнення військ Російської Федерації не може мати будь-яких правових виправдань.

«При будь-якому форматі розвитку подій всі російські війська повинні вийти з території України. Також російська сторона повинна роззброїти терористичні угруповання», – упевнений спікер парламенту.

 Український політик підкреслив, що українські силовики повинні зміцнити свої позиції і перегрупуватися. За його словами, потрібно докорінно змінити тактику, за якою проводиться звільнення Луганської та Донецької областей від російської армії.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

«Уздовж державного кордону з Російською Федерацією потрібно створити рубежі активної оборони», – додав він.

На завершення Турчинов зазначив, що українська влада не збирається оголошувати захоплені райони на сході України окупованою територією.

«Ми повинні не оголошувати щось, а звільняти свою землю. Для нас стоїть завдання – не перетворити конфлікт на сході України в заморожений», – підсумував спікер ВРУ.

Читайте також: