fbpx
Політика

Шотландія обіцяє підтримати антиросійські санкції

Прем’єр – міністр Шотландії Алекс Салмонд на прес – конференції заявив, що Шотландія виступає проти політики Росії в Україні і готова в разі незалежності підтримати європейські санкції проти Москви.

Нагадаємо, референдум про незалежність Шотландії від Великобританії відбудеться 18 вересня, і якщо більша частина населення проголосує за вихід зі складу Сполученого Королівства, то Шотландія вже 24 березня 2016 буде оголошена незалежною.

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

31 липня Рада Євросоюзу затвердила секторальні санкції проти Росії, які обмежують експорт обладнання для нафтової промисловості. Крім того, була введена заборона деяким російським банкам, які контролюються державою, продавати акції або облігації в Європі.

Як очікується, наступне розширення антиросійських секторальних санкцій станеться в п’ятницю, 12 вересня. Ряд країн Заходу, серед яких всі держави – ​​члени ЄС, США і ще низка країн з березня 2014 поетапно вводять санкції проти Росії. Спочатку вони були пов’язані з входженням Криму до складу Російської Федерації, однак, пізніше були розширені через конфлікт на сході України.

Читайте також: