fbpx
Політика

Помічник Путіна не виключив можливої ​​заборони на імпорт машин з Європи

Помічник президента Росії Андрій Бєлоусов в кулуарах Самарського економічного форуму заявив, що другий пакет санкцій Росії щодо Заходу може обмежити імпорт автомобілів та низки товарів легкої промисловості.

Таким чином, Білоусов підтвердив інформацію, що з’явилася раніше в ЗМІ, про можливу заборону на імпорт європейських машин.

«У нас є цілий ряд несільськогосподарських продуктів, де наші, насамперед європейські, партнери більше залежать від Росії, ніж Росія від них. Це стосується, наприклад, завезення автомобілів, насамперед старих автомобілів, це стосується деяких видів товарів легкої промисловості, де ми вже самі можемо виробляти. Не всіх, деяких видів одягу», – заявив помічник президента.

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

При цьому він підкреслив, що відповідні санкції повинні не нашкодити, а підтримати вітчизняних виробників. «Але, я сподіваюся, що здоровий глузд візьме гору і ми не будемо змушені вводити ці відповідні заходи», – резюмував Білоусов.

Нагадаємо, раніше Росія у відповідь на санкції Заходу ввела ембарго на поставки продуктів харчування з країн – членів Євросоюзу, США, Канади, Австралії та Норвегії терміном на рік. Під заборону, зокрема, потрапили яловичина, свинина, птиця, ковбаса, риба, овочі, фрукти і молочна продукція.

Читайте також: