fbpx
Політика

Немає впевненості в тому, що Росія поважатиме встановлений в світі правопорядок – НАТО

 Як заявив спеціальний представник генсека НАТО Джеймс Аппатурай, на сьогоднішній день немає ніякої впевненості в тому, що Російська Федерація буде поважати встановлений в світі правопорядок.

 За його словами, враховуючи політику президента Росії Володимира Путіна, стає зрозуміло, що Росія надала собі право втручатися в справи будь-яких країн, де є люди з російськими паспортами і говорять  російською. При цьому він зазначив, що Росія в таких випадках також спокійно використовує свої збройні сили.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

 Тому, як вважає Джеймс Аппатурай, ніхто не може знати, де завтра опиниться Росія – на Алясці або в якій-небудь іншій країні.

 «Зараз настали важкі часи у відносинах Заходу і Росії», – сказав він.

 Як розповів представник НАТО, саме через агресивну політику Росії, на саміті НАТО було прийнято рішення розгорнути на території країн – членів інфраструктуру, яка дозволить у разі необхідності за короткий час мобілізувати військові потужності альянсу.

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

  За матеріалами: radiosvoboda.org

Читайте також: