fbpx
Політика

Вовк: “Донбас може охопити гуманітарна катастрофа”

Унаслідок тривалих конфліктів на сході України весь регіон живе в умовах антисанітарії. На сьогоднішній день на Донбасі велика кількість похованих тіл, неприбраного сміття, а також у містах на сході України відсутня вода і світло. З такою заявою в ефірі телеканалу ICTV виступив керівник головного слідчого управління Служби безпеки України Василь Вовк (на фото).

«Гуманітарна катастрофа на сході України – це сильно сказано. Крім проблем з відсутністю води, світла, крім проблеми з великою кількістю похованих тіл, там не вивозять сміття. Крім усього цього там взагалі немає зв’язку. Приміром, в Луганську працює польова пошта – один раз в день представник переговорної групи виїжджає в поле і робить необхідні дзвінки», – прокоментував ситуацію Василь Вовк.

Читайте також:  Очільник МЗС Угорщини знову погрожує Україні

Крім цього, представник Служби безпеки України додав, що на сьогоднішній день дуже важливо надати сходу України гуманітарну допомогу.

«Там склалася дуже складна ситуація. Гуманітарна допомога полягає не тільки в ввезенні продуктів харчування та майна на схід України, також вона полягає у вивозі того, що може викликати гуманітарну катастрофу», – додав він.

Читайте також:  «Брюссель грається з вогнем, він спокушає Бога», - прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан

 

Читайте також: