fbpx
Політика

Україна домовилася з США, Італією, Францією, Норвегією та Польщею про постачання сучасної зброї, – Луценко

Керівництво України домовилося з партнерами Сполучених Штатів Америки, Франції, Італії, Польщі та Норвегії з постачань сучасної зброї. Таку інформацію на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook оприлюднив радник президента України Юрій Луценко.

« На минулому саміті НАТО було досягнуто домовленостей про військових радників західних держав і поставках сучасної зброї із США, Італії, Франції, Норвегії та Польщі», – повідомив Юрій Луценко.

Читайте також:  Макрон у Празі обговорить закупівлю снарядів для України 

Як підкреслив радник Петра Порошенко, такі домовленості з рядом держав дають Україні можливість не тільки побудувати нову армію, але і незабаром стати повноцінним членом НАТО.

Юрій Луценко пояснив, що Угода про асоціацію з Європейським союзом має бути доповненою чіткою перспективою членства в ЄС. Крім того, з США українська сторона повинна укласти угоду про союз поза НАТО.

Читайте також:  ІПСО рф лякає угорців батальйоном "Айдар"

Раніше Юрій Луценко сказав, що вторгнення регулярних російських елітних військ призвело до величезних втрат українських військ. За його словами, лише за кілька днів до оголошення перемир’я на Донбасі загинуло практично стільки ж українських бійців, скільки за всі місяці проведення АТО на сході України.

Читайте також: