Ситуація на сході України. Лідери терористів просять ОБСЄ допомогти у дотриманні перемир’я

Ватажки самопроголошених терористичних Луганської та Донецької «народних республік» звернулися до представників ОБСЄ з проханням «забезпечити контроль за дотриманням перемир’я в південно-східних регіонах України». Про це сказано в документі, який був підписаний самопроголошеним «прем’єр – міністром ДНР» Олександром Захарченком і «лідером ЛНР» Ігорем Плотницьким

«Ми розраховуємо, що представники ОБСЄ забезпечать неупереджений міжнародний контроль за дотриманням режиму припинення вогню, а також моніторинг ситуації в Україні», – сказано в документі.

Лідери терористичних організацій сказали, що вважають вкрай важливим домогтися припинення вогню та запобігання гуманітарної катастрофи на території південного сходу України. Саме тому лідери терористичних організацій сподіваються на швидке узгодження запропонованих в «ЛНР» і «ДНР» першочергових заходів, які спрямовані на реалізацію домовленостей, укладених в Мінську.

Related Post

У повідомленні наголошується, що за підсумками зустрічі контактної групи в Мінську, яка відбулася 5 вересня, Плотницький і Захарченко передали спеціальному представникові ОБСЄ з питань врегулювання ситуації в Україні Хайді Тальявіні свої пропозиції щодо реалізації всіх досягнутих домовленостей.

Як відомо, російсько-терористичні війська вже порушили умови перемир’я, провівши минулої ночі обстріл населених пунктів і українських позицій.

В суботу в другій половині дня, з боку села Безіменне в сторону села Широкине була зроблена спроба прориву важкої техніки в кількості до 5 одиниць і живої сили противника. Зайнявши позиції біля села Широкине, противник відкрив вогонь по позиціях українських військових. В результаті бойових зіткнень застосовувалася артилерія, тому жителі лівобережжя Маріуполя чули звуки вибухів.

Leave a Comment