fbpx
Ситуація на Південному Сході України

Ситуація на сході України. У «ДНР» запевняють, що домовилися з Росією про постачання газу на Донбас

Керівники терористичної організації «Донецька народна республіка» розповіли, що планують забезпечити Донбас російським газом. Як заявили ватажки «ДНР», їм вдалося провести в Москві успішні переговори про постачання російського природного газу на Донбас. Про це повідомляє «Російська служба новин».

Слово взяв один з лідерів терористів Леонід Баранов. Як пояснив представник «ДНР», переговори щодо постачання газу на Донбас проходили в Москві. За його словами, переговори пройшли «на найвищому рівні» і завершилися успішно.

«Ми саме в Москві обмовляли питання опалювального сезону, поставок газу. У нас окрема гілка, нам гарантували надходження природного газу. Я нагадую, газова труба заходить в Луганську область і виходить в Донецькій області. Ми дві єдині області, які в цілому не залежать від України взагалі», – заявив Леонід Баранов.

Як відомо, Російська Федерація перевела на передоплату поставки природного газу в Україну. На сьогоднішній день сума боргу «Нафтогазу України» перед російським «Газпромом» становить близько 5,3 мільярда доларів. Таку версію щодо «боргового питання» озвучила російська сторона.

Ще в квітні поточного року російський «Газпром» збільшив ціну блакитного палива для України до 485 доларів за тисячу кубометрів. В свою чергу, представники українського «Нафтогазу» відмовилися платити росіянам за новою ціною. Зараз уряд України наполягає на ціні за газ в розмірі 326 доларів, яка буде зафіксована в контракті. Такі заходи в Києві хочуть вжити для того, щоб Росія в односторонньому порядку не могла змінювати ціну на газ за рахунок мита.

 

Читайте також: