fbpx
Політика

НАТО підтримує двосторонні рішучі дії країн-членів щодо забезпечення військово-технічної підтримки для України, – Порошенко

Президент України Петро Порошенко, який сьогодні бере участь у саміті НАТО в Південному Уельсі, зустрівся з прем’єр-міністром Великобританії Девідом Кемероном, президентом США Бараком Обамою, канцлером Німеччини Ангелою Меркель, прем’єр-міністром Італії Маттео Ренці і президентом Франції Франсуа Олландом. Коментуючи зустріч з лідерами п’яти найбільших країн світу, Петро Порошенко підкреслив, що фактично вперше в історії Україна заручилася такою колосальною підтримкою з їхнього боку, повідомляє прес-служба президента України.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

«Є розуміння, що, підтримуючи Україну, підтримуючи мир, стабільність і деескалацію ситуації на сході, вони підтримують стабільність Європи та світу. Це сьогодні не тільки питання українського конфлікту, це – глобальне питання», – підкреслив Петро Порошенко.

Також президент України повідомив, що сьогодні в резолюції саміту НАТО Україна отримає чітку підтримку з боку НАТО: будуть прийняті визначальні рішення про залучення України до спеціальної програми, де будуть створені 4 трастових фонди, що сприяють вирішенню питань логістики, комунікації, кіберзлочинності, соціальної реабілітації поранених.

Читайте також:  Очільник МЗС Угорщини знову погрожує Україні

За словами Петра Порошенка, особливу увагу учасники зустрічі приділили військово-технічному співробітництву. У декларації буде зазначено, що НАТО, підтримує двосторонні рішучі дії країн – членів щодо забезпечення військово-технічної підтримки для України.

«Це – саме те, чого ми чекали», – резюмував глава держави.

Читайте також: