fbpx
Політика

Експерт: “Країни НАТО в шоці від підступності Путіна”

Деякі держави та їхні керівники перебувають у стані шоку, який викликаний агресивними діями президента Російської Федерації Володимира Путіна. Про це сьогодні, 4 вересня, в ході прес – конференції в «Главкомі» заявив голова Громадської ліги Україна – НАТО Сергій Джердж (на фото).

За словами експерта, в НАТО вперше зіткнулися з такою ситуацією. У зв’язку з цим Альянсі є певна криза.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

«У НАТО прийнято всі рішення приймати консенсусом, досягти якого в сформованих умовах дуже важко. 65 років Альянс жив у мирі, так що ніхто і ніколи не перевіряв його на міцність», – прокоментував ситуацію український експерт.

«В даний момент є певний виклик, і ми бачимо, що країни Альянсу в шоці від такої поведінки Путіна. Він веде себе цинічно, підступно. Деякі країни досі не можуть вийти з цього шоку. Існують різні «рожеві» ілюзії, що все, може пройти само собою або ж Україна сама все це вирішить. Але ми знаємо історію. Те, що європейським країнам не вдалося об’єднатися на самому початку Другої світової війни, сприяло поширенню війни на всю Європу», – підкреслив він.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

 

Читайте також: