fbpx
Вторгнення Росії в Україну

Засновник групи «Груз-200 з України в Росію»: “В серпні в Україні загинуло 2000 російських солдатів”

Засновник групи «Груз- 200 з України в Росію» в Фейсбуці Олена Васильєва привела статистику втрат російських військ у бойових діях на сході України. Нагадаємо, що співтовариство «Груз- 200 з України в Росію» в соціальній мережі було створено 21 серпня. Станом на 2 вересня в цій групі було зареєстровано більше 13 500 учасників.

Як повідомлялося раніше, в цій групі акумулюються відомості про солдатів російської армії, які загинули або зникли на сході України.

Грунтуючись на інформації засобів масової інформації, а також на відомостях волонтерів, засновник групи зробила висновок про кількість убитих російських солдат в період з 25 серпня.

«Судячи з того, що нам повідомляють люди, виходить, що на сході України загинуло більше ніж 2000 осіб. І це цифри тільки за серпень», – прокоментувала ситуацію Олена Васильєва. При цьому засновник групи не змогла точно сказати, скільки саме російських громадян загинуло протягом усього конфлікту на Донбасі. Нагадаємо, що збройний конфлікт на сході України почався в квітні.

Читайте також:  СБУ повідомила про підозру російським генералам, які командували авіаударами по багатоповерхівках під час боїв за Київ

«На сьогоднішній день неможливо визначити, скільки саме загинуло так званих «ополченців». Долю цих людей практично неможливо відстежити», – висловила свою точку зору Олена Васильєва.

На думку російської громадської активістки, виходячи з повідомлень українських джерел, можна говорити про те, що ще до відвертого вторгнення російської армії на схід України, в регіоні загинуло більше 1000 російських найманців.

«Це було ще до вторгнення російських військових частин. У першу добу вторгнення російської армії близько 700 російських солдат стовідсотково загинули. Ще за кілька діб загинуло ще близько 1,5 тисячі російських солдатів», – заявила Олена Васильєва.

Читайте також:  Кіберфахівці СБУ заблокували поставки комплектуючих для партії російських «Шахедів» і крилатих ракет

Приміром, одна мати, яка вийшла на зв’язок з Оленою Васильєвою, втратила зв’язок зі своїм сином ще два місяці тому. Її син – десантник, і, як повідомляють батьки, він, швидше за все, зараз знаходиться на війні в Україні. Проте днями, після того як матері солдата подзвонив невідомий чоловік, вона відмовилася шукати свого сина.

«Зі сльозами на очах ця жінка попросила мене прибрати інформацію. Вона заявила, що «ми не будемо його шукати, ми будемо його чекати», – розповідає Васильєва.

На завершення Васильєва відзначила, що вона постійно підтримує контакт з главою українського Центру військово – політичних досліджень Дмитром Тимчуком.

 

Читайте також: