fbpx
Політика

В ОБСЄ повідомили, про що йшлося на переговорах в Мінську

На переговорах контактної групи щодо врегулювання ситуації на сході України сторони поговорили про подальше звільнення осіб, які були затримані під час конфлікту. Крім того, в Мінську обговорили питання доставки гуманітарної допомоги в східні регіони України при можливу участь представників Міжнародного комітету Червоного Хреста. Як відомо, дані переговори відбулися в Мінську в минулий понеділок. Про це сказано у звіті ОБСЄ, оприлюдненому на офіційному сайті організації.

«Учасники переговорів обговорили нинішню загальну ситуацію в районі конфлікту в східній Україні. Також сторони з особливою увагою поставилися до пропозицій і ідей, які були представлені українською владою і представниками самопроголошених республік», – наголошується в повідомленні.

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

Варто відзначити, що пропозиції сторін стосувалися старту «всеосяжного політичного діалогу», стійкого припинення вогню на сході України в поєднанні з ефективним контролем кордону між Україною і Російською Федерацією. Крім того, піднялося питання й економічної реабілітації районів, які серйозно постраждали в результаті збройного конфлікту.

Як повідомили в ОБСЄ, учасники переговорів обговорили питання подальшого звільнення осіб, які були затримані під час конфлікту, а також надання додаткової гуманітарної допомоги для мирного населення.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

«У цьому контексті учасники переговорів позитивно оцінили звільнення 50-ти затриманих осіб, яке мало місце у серпні 2014 року, а також тривалі зусилля, метою яких є надання гуманітарної допомоги в райони, що постраждали від конфлікту. Надання допомоги планується надавати згідно з відповідними міжнародними стандартами», – сказано в звіті ОБСЄ.

Нагадаємо, що 3 вересня Порошенко і Путін домовилися про припинення вогню на Донбасі.

Читайте також: