fbpx
Новини світу

“Турботливі” росіяни відправили біженців зі сходу України на Камчатку

Біженці з сходу України, які шукали для себе і своїх близьких мирного неба над головою, вже почали освоюватися в нових будинках. Як повідомляють російські засоби масової інформації, перша група біженців зі сходу України вже прибула на Камчатку. Всього у віддалений район Російської Федерації прибуло 270 біженців.

Інформацію про це також підтвердили і в прес – службі крайового уряду.

«Літаком «Оренбурзьких авіаліній» за маршрутом Сімферополь – Чита – Петропавловськ – Камчатський прибуло 270 біженців з України, з них 86 дітей. В основному, прибулі люди це жителі Донецької та Луганської областей», – прокоментували ситуацію в прес – службі крайового уряду.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

Нових тимчасових мешканців міста зустрічали представники уряду Камчатського краю і федеральних структур, а також медичні працівники, волонтери та представники МНС.

«Для українських громадян були визначені пункти тимчасового розміщення. Нами була поставлена ​​задача якнайшвидше адаптувати прибулих людей до нормального життя. Ми повинні забезпечити цих людей одягом, а також предметами першої необхідності. Крім цього, дуже важливо надати допомогу українським біженцям у працевлаштуванні», – прокоментував ситуацію з біженцями заступник голови уряду Камчатського краю Валерій Карпенко.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

Місцевий чиновник також пообіцяв, що керівництво краю буде активно надавати допомогу новим жителям.

Як повідомляють російські засоби масової інформації, влада міста до нових сусідів підготувалися заздалегідь, і в даний момент біженці з України вже мають пропозиції від роботодавців, які разом з місцем для роботи згодні надати житло.

Раніше «путінська маріонетка» Аксьонов повідомляв, що 21 серпня українців зі сходу України чекає «велике переселення». До слова, першу тисячу українських біженців відправили в Сибір.

 

Читайте також: