Тимчук: “Противник взяв під контроль південь Луганської області”

В результаті відступу українських сил антитерористичної операції в рамках проведення перегрупування, російські військовослужбовці та терористи змогли взяти під контроль практично весь південь Луганської області. Як повідомляє на своїй сторінці в соціальній мережі військовий експерт Дмитро Тимчук, російсько-терористичні сили і далі перекидають свої підрозділи в район Луганська та проводять наступальні дії на півночі Луганської області.

Виходячи з оперативних даних групи «Інформаційний Опір», сьогодні на Донбасі в зоні бойових дій ситуація залишається гранично складною.

«Одночасно російсько – терористичні сили прагнуть взяти під контроль території в Донецькій області, починаючи від Донецька і аж до Маріуполя. Відзначається перекидання сил противника у напрямку до населеного пункту Волноваха. Були зафіксовані активні бойові зіткнення в районах населених пунктів Стукалова Балка, Старобешеве, Дебальцеве та Амвросіївка», – прокоментував ситуацію на сході України представник групи «Інформаційний опір» Дмитро Тимчук.

Related Post

Крім цього, військовий експерт додав, що тільки за минулу ніч на сході України позиції українських сил антитерористичної операції з боку терористів і російських солдатів були обстріляні більш, ніж 20 раз.

«Позиції українських силовиків обстрілювалися зі ствольної артилерії і мінометів. За ніч були обстріляні позиції сил антитерористичної операції в районі населених пунктів Червоний Яр, Весела Гора, Станиця Луганська. З установки РСЗВ БМ – 30 «Смерч» були обстріляні позиції українських силовиків в районі населеного пункту Перемога. З російської території з РСЗВ БМ – 21 «Град» були обстріляні блокпости українських силовиків в районі населеного пункту Макарове», – розповів про ситуацію Тимчук.

Вчора в МЗС України офіційно заявили, що РФ перейшла у відкритий наступ.

 

Leave a Comment