Генерал-лейтенант розповів про те, як він виходив з оточення в Іловайську

В Іловайську російських солдат було в чотири рази більше, ніж українських силовиків. З такою заявою в ефірі «5 каналу» виступив командувач Південним оперативним командуванням генерал – лейтенант Руслан Хомчак, який особисто пробув в оточенні під Іловайськом до 31 серпня.

За словами генерал – лейтенанта, перший вогневий контакт українських силовиків з російськими військовими був зафіксований 24 серпня.

«Російські військовослужбовці були повністю укомплектовані», – прокоментував ситуацію Руслан Хомчак.

Як заявив генерал, 27 серпня українські силовики вирушили до російських військових на переговори.

Related Post

«У нас був один поранений російський солдат, а також полонені. Пораненому бійцю ми надали допомогу. Російські військові на переговорах нам сказали: «Віддайте нам полонених і поранених, а ми за це вам допоможемо пройти коридор 18-20 кілометрів, щоб вам вдалося вивести свої війська без втрат». Ми обговорили час, і маршрути, а також те, що вони нас будуть супроводжувати, щоб не було ніяких конфліктів з терористами», – розповів про переговори з російськими солдатами український генерал – лейтенант Руслан Хомчак.

Через деякий час російські військовослужбовці поставили перед нами умови, за якими сили антитерористичної операції повинні були залишити в Іловайську військову техніку, а також українців змусили йти за іншим маршрутом однією колоною замість двох.

Генерал – лейтенант зазначив, що в керівництві антитерористичної операції прийняли рішення виходити з оточення відповідно до перших домовленостей.

«Ми розраховували на те, що доведеться прийняти бій, єдине, чого ми не могли очікувати, так це те, що тут будуть підлі засідки, які супротивник побудував так, що це був просто розстріл», – зазначив генерал.

Нагадаємо, під Іловайськом відразу кілька загонів добровольчих батальйонів потрапили в оточення.

Leave a Comment