fbpx
Вторгнення Росії в Україну

Ситуація на сході України. 30-та бригада з втратами вирвалася з оточення під Луганськом – журналіст

30-та окрема механізована бригада Збройних сил України зуміла вирватися з оточення російських військ. Як відомо, раніше 30-та окрема механізована бригада дислокувалася в населеному пункті Лутугине, що в районі міста Луганська. Про ситуацію з 30-ю окремою механізованою бригадою на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook розповів український журналіст Роман Бочкала.

«30-та окрема механізована бригада вирвалася з оточення в населеному пункті Лутугине. Це було пекло», – зізнався Роман Бочкала.

Як повідомив журналіст, під час виходу з оточення українських бійців обстрілювали з систем «Град». Зокрема, такими артударами російські військовослужбовці знищили всю техніку 30-ї бригади. За словами українського журналіста, відступаючих військових обстріляли з літаків касетними бомбами.

Читайте також:  В Чернівецькій області цивільні мешканці напали на працівника ТЦК: для самозахисту військовослужбовець здійснив постріли (ВІДЕО)

«Так, так – російські літаки зараз літають вже як удома в районі Луганська. Далі ми нарвалися на російські танки Т – 90. Їх супроводжували, зрозуміло і російські вертольоти Мі- 24. Нам дісталося від них», – підкреслив журналіст.

Після того, як українські військовослужбовці відійшли на безпечну відстань, то «отримали від російських військових "Смерч"». Як повідомляє журналіст, в результаті зіткнень з російськими військовослужбовцями 5 українських бійців загинули, а 14 – отримали поранення. За словами Романа Бочкали, бійці 30-ї окремої механізованої бригади далі не можуть воювати. Він запевняє, що бійці, які вирвалися з оточення, потребують психологічної реабілітації.

Читайте також:  СБУ повідомило про підозру митрополиту мп, який був ще в 2014 році соратником Гіркіна

«Другому батальйону, який потрапив до цього замісу, потрібна ротація. Воювати немає кому і нічим», – підсумував Роман Бочкала.

Раніше повідомлялося, що українські військові відступили від аеропорту «Луганськ». За наявними даними, обстріл аеропорту ведуть професійні артилеристи ЗС РФ.

Читайте також: