fbpx
Політика

Прем’єр-міністр Великобританії пообіцяв нанести непоправної шкоди російській економіці

Глава уряду Великобританії Девід Кемерон прокоментував непросту ситуацію на сході України і санкції Заходу щодо Російської Федерації. За словами британського політика, санкції західних країн завдадуть російській економіці «непоправної шкоди». Слова Девіда Кемерона передає агентство The Telegraph.

«Керівництво Російської Федерації має зрозуміти, що якщо воно буде продовжувати діяти таким же чином щодо України, то її відносини з рештою світу в майбутньому будуть радикально відрізнятися», – заявив Девід Кемерон під час свого виступу в Палаті громад.

Як зазначив прем’єр – міністр Великобританії, вже протягом найближчого тижня буде прийнято рішення про введення нових санкцій Заходу щодо Російської Федерації.

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

«Нові санкції проти Російської Федерації будуть складені вже протягом тижня. Я не погоджуся з тим твердженням, що такі санкції не працюють. Капітал виходить з Російської Федерації, російським банкам не вистачає фінансів, а також обвалюється російський фондовий ринок. Крім того, значно знизився російський рубль», – додав Девід Кемерон.

Британський прем’єр-міністр сказав, що такий режим відносин західних країн з Російською Федерацією буде діяти до того моменту, поки офіційна Москва не змінить свою нинішню позицію в «українському питанні».

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

Раніше Девід Кемерон констатував, що Російська Федерація змушує Україну відмовитися від демократичного вибору.

«Ми надаємо фінансову підтримку Україні, ми надаємо технічну підтримку. Партнерство між Україною та НАТО є очевидним. І НАТО проводитиме навчання в західній частині України», – пояснив прем’єр – міністр.

У минулий четвер український президент Петро Порошенко заявив про факт перебування на території України російських військ.

Читайте також: