fbpx
Політика

Гриценко: Через бездіяльність уряду гинуть сотні українських військових

Бездіяльність чинного українського уряду в питаннях формування державного оборонного замовлення на сьогоднішній день є «фактично злочином». Таку думку висловив народний депутат України, лідер політичної партії «Громадянська позиція» Анатолій Гриценко в ефірі програми «Свобода слова».

«Я ще з кінця лютого говорю: завантажте луцький завод, який ремонтує двигуни. Цей завод вже місяцями стоїть, а наші літаки не летять. Завантажте запорізький завод, який ремонтує винищувачі Су – 27, а також львівський завод, який ремонтує МіГ – 29», – заявив Анатолій Гриценко.

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

Як пояснив політик, тільки зараз український уряд зібрався перевести свої оборонні підприємства на режим тризмінної роботи.

Після цього Анатолій Гриценко розповів про оборонні замовлення, які підписував український уряд. За словами політика, прем’єр – міністр України Арсеній Яценюк тільки 2 липня 2014 року підписав державне оборонне замовлення. Крім того, глава уряду тільки тепер почав укладати відповідні угоди з українськими підприємствами.

«Поки у нашого уряду місяцями перекладають папірці, гинуть сотні і тисячі людей. Це злочин, за який Сталін би розстріляв», – підсумував Анатолій Гриценко.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

Раніше Анатолій Гриценко прокоментував переговори Києва з російською стороною. Політик упевнений, що переговори в двосторонньому форматі між Петром Порошенком і Володимиром Путіним нічим хорошим для України не закінчаться. За його словами, українській стороні необхідно негайно повертати за стіл переговорів Сполучені Штати Америки, а не вести переговори про «гуманітарні конвої від Путіна – вбивці».

Також Гриценко нагадав, що потрібно проводити переговори щодо звільнення полонених.

Читайте також: