fbpx
Політика

«Військовий парад» в Донецьку те саме що військовий злочин, – МЗС Німеччини

Уряд Німеччини засуджує вчорашній так званий «парад» з українських військовополонених, який влаштували терористи в центрі Донецька в День незалежності України. Офіційний Берлін пояснив, що такі дії те саме що військові злочини. Про реакцію німецької сторони повідомляє агентство Deutsche Welle.

Дану ситуацію прокоментував офіційний представник Міністерства закордонних справ Німеччини. У МЗС Німеччини зазначили, що такі дії терористів є «близькими до військового злочину».

«Це досить імовірно. Це абсолютно огидно, неприйнятно і лише підливає масла у вогонь», – заявив представник МЗС Німеччини Мартін Шефер під час прес-конференції. В ході спілкування з журналістами у дипломата поцікавилися, чи можна вважати «парад» в Донецьку військовим злочином.

Читайте також:  «Брюссель грається з вогнем, він спокушає Бога», - прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан

Незважаючи на це офіційна Москва не помітила в донецькому «параді» жодних знущань над українськими військовополоненими. За словами глави російського МЗС Сергія Лаврова, в даному параді «не було нічого такого, що нагадувало б знущання».

Варто відзначити, що раніше заступник керівника відділення Центральної Азії та Європи правозахисної організації Human Rights Watch Рейчел Денбер сказала, що влаштована у Донецьку акція порушує міжнародну Женевську конвенцію. Інший представник правозахисної організації, Оле Солвінг, розцінила такий «парад» як військовий злочин.

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

Як відомо, вчора в Донецьку терористи влаштували акцію під назвою «марш полонених». Озброєні бойовики вивели в центральну частину міста полонених українських військовослужбовців, після чого змусили їх пройтися вулицями. Колона з бранців пройшла по проспекту під дулами терористів. За колоною полонених проїхали поливні машини.

Читайте також: