fbpx
Ситуація на Південному Сході України

Росія продовжує накопичувати війська поблизу українського кордону – Тимчук

Як повідомив представник групи «Інформаційний Опір» Дмитро Тимчук, за їхніми даними Росія продовжує накопичувати свої війська в прикордонних з Україною районах. Так, на території Росії та Придністров’я на ранок 25 серпня неподалік кордону з Україною знаходиться близько 22,5 тисяч військовослужбовців.

 «Всього, з урахуванням окупаційних військ у Криму, чисельність російських угрупувань становить до 47 тис. осіб», – розповів він.

 Також в останні дні спостерігається активне перекидання російських підрозділів з ​​північно-східних ділянок українського кордону в Ростовську область, на Донецький оперативний напрям. За словами Тимчука, за останні три дні з Росії в Україну перекинули до 5 російських диверсійно – розвідувальних груп.

 «Також зафіксовано прибуття в прикордонні райони РФ навпроти Амвросіївки (Донецька обл.) ще не менше 8 ДРГ. Крім стрілецької зброї, диверсійні групи озброєні ПЗРК», – додав він.

 У той же час, в Криму триває підготовка бойовиків на місцевих полігонах для подальшого перекидання в Донецьку область.

 «Частина груп навчаються за програмами підготовки, в яких наголошується упор на мінно – підривну справу і використання ПЗРК», – повідомив Тимчук.

Читайте також: