Командир «Донбасу» розповів про ситуацію з вторгненням з РФ

Командир батальйону «Донбас» Семен Семенченко написав на своїй сторінці в Facebook, що відбулося вторгнення російських окупантів в Україну.

 «Поки локальне і легко переборне», – додав він.

 За його словами, за інформацією Донецького прикордонного загону, сьогодні вранці, 25 серпня, до 50 одиниць бронетехніки перетнуло кордон з Росією в районі Новоазовська. Також проводився артилерійський обстріл українській території.

 Як він зазначив, частина техніки висунулася в район Маріуполя, а ще одна частина – в сторону Кутейникове – Амвросіївка – Іловайськ.

 «Ніяких кошмарних боїв в районі Маріуполя станом на півгодини назад не було. Судячи з усього, був вогневий контакт з розвідгрупою. Один поранений. Все істерики з даного приводу – недоречні. Ніяких епічних боїв там не відбувається (у мене прямий зв’язок з командуванням сектора і 7 поранених в місцевій лікарні які вже ходять і все бачать)», – додав Семен Семенченко.

Related Post

 Також він повідомив про те, що як командир батальйону, прийняв рішення сформувати групи винищувачів танків, озброєних сучасними ПТУР і зенітними знаряддями на мобільних платформах. Дані групи вже висуваються на комунікації.

 «Щодо Маріуполя. Судячи з кількості глядачів військовослужбовців, які перебувають на концерті Квартал 95 в Маріуполі, який ми, на жаль, не могли відвідати через підготовку до штурму Іловайська, захищати місто є кому. Їх там було не менше тисячі осіб. Крім того недалеко дислокується батальйон "Азов", командування якого також прийме всі необхідні рішення і здатне захистити місто. У разі необхідності посилимо ПТУР», – написав він.

 При цьому Семенченко додав, що Нацгвардія також направляє додаткові резерви в місто. Таким чином, як він зазначив, сил більше, ніж достатньо.

  

Leave a Comment