fbpx
Політика

Командир «Донбасу» розповів про ситуацію з вторгненням з РФ

Командир батальйону «Донбас» Семен Семенченко написав на своїй сторінці в Facebook, що відбулося вторгнення російських окупантів в Україну.

 «Поки локальне і легко переборне», – додав він.

 За його словами, за інформацією Донецького прикордонного загону, сьогодні вранці, 25 серпня, до 50 одиниць бронетехніки перетнуло кордон з Росією в районі Новоазовська. Також проводився артилерійський обстріл українській території.

 Як він зазначив, частина техніки висунулася в район Маріуполя, а ще одна частина – в сторону Кутейникове – Амвросіївка – Іловайськ.

 «Ніяких кошмарних боїв в районі Маріуполя станом на півгодини назад не було. Судячи з усього, був вогневий контакт з розвідгрупою. Один поранений. Все істерики з даного приводу – недоречні. Ніяких епічних боїв там не відбувається (у мене прямий зв’язок з командуванням сектора і 7 поранених в місцевій лікарні які вже ходять і все бачать)», – додав Семен Семенченко.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

 Також він повідомив про те, що як командир батальйону, прийняв рішення сформувати групи винищувачів танків, озброєних сучасними ПТУР і зенітними знаряддями на мобільних платформах. Дані групи вже висуваються на комунікації.

 «Щодо Маріуполя. Судячи з кількості глядачів військовослужбовців, які перебувають на концерті Квартал 95 в Маріуполі, який ми, на жаль, не могли відвідати через підготовку до штурму Іловайська, захищати місто є кому. Їх там було не менше тисячі осіб. Крім того недалеко дислокується батальйон "Азов", командування якого також прийме всі необхідні рішення і здатне захистити місто. У разі необхідності посилимо ПТУР», – написав він.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

 При цьому Семенченко додав, що Нацгвардія також направляє додаткові резерви в місто. Таким чином, як він зазначив, сил більше, ніж достатньо.

  

Читайте також: