fbpx
Політика

Україна була, є і буде морською державою, – Порошенко

Україна була, є і буде морською державою, – заявив президент України Петро Порошенко на параді ВМС України в Одесі, передає його прес-служба. За словами глави держави, запорукою відродження та слави ВМС України стане не тільки їхнє технічне переоснащення, а й справжній український патріотичний бойовий дух. Петро Порошенко висловив подяку морякам, «які, незважаючи переважаючі сили противника, витримали його шалений тиск і не скорилися під час агресії в Криму».

«Україна ніколи не забуде дій екіпажу тральщика «Черкаси», який до останнього маневрував і захищав свій корабель в бухті Донузлав. В підручники військової історії обов’язково впишуть і героїчний вчинок підрозділу авіаторів під командуванням полковника Мамчура. Разом з Військово-морськими силами, виконуючи завдання з охорони морського простору, вони в аеропорту Бельбек без зброї під синьо-жовтим прапором рушили на загарбників з мужнім поглядом в очах, співаючи гімн України. Такі ж безстрашні, як українські козаки, які на човнах-чайках перетинали наше Чорне море», – сказав президент в ході виступу.

Читайте також:  «Брюссель грається з вогнем, він спокушає Бога», - прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан

Звертаючись до одеситів, президент зазначив, що Одеса за правом може називатися морською столицею України. Петро Порошенко впевнений, що в тому, що бойовики і сепаратисти не змогли розпалити в Одесі полум’я війни, – заслуга одеситів, спокійних, врівноважених і мудрих людей.

Також під час виступу Петро Порошенко нагадав про свою позицію, що єдиною державною мовою має залишатися українська.

Читайте також:  Головний закарпатський русин в москві зустрівся з капеланом путінської армії

«Багато хто у нас говорить російською. Але думають тут інакше, ніж в Росії. Я впевнений, нам всім потрібно відкинути міфологію минулих часів про уявний поділ країни на російськомовних і україномовних. Ми будемо жити всі разом, бо ми – єдиний народ. І це основне досягнення України за 23 роки її незалежності», – зазначив президент.

Читайте також: