fbpx
Політика

Порошенко шкодує, що Україна відмовилася від ядерної зброї

Президент Петро Порошенко шкодує про відмову української держави від ядерної зброї. Таку позицію Петро Порошенко висловив під час сьогоднішньої урочистої промови на військовому параді в Києві. Як відомо, військовий парад пройшов на вулиці Хрещатик. Слова глави держави передає агентство РБК-Україна.

«Наш ворог довго готувався до підступного віроломства. Двічі за 100 років українська політична еліта в нападі пацифістських ілюзій недооцінювала важливість зміцнення обороноздатності своєї держави. В 17-20 роках минулого століття це обернулося агресією зі сходу і втратою українською державою незалежності», – заявив президент України.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

За словами Порошенка, на рубежі минулого і нинішнього століть українська сторона наступила на ті ж граблі, повіривши в те, що «світ став вегетаріанським». Крім того, уряд України вирішив добровільно позбутися ядерної зброї.

«Війна в нашу країну знову прийшла з того боку горизонту, звідки її як завжди ніхто не чекав», – підкреслив Петро Порошенко.

Під час урочистої промови президент України назвав друзями Сполучені Штати Америки і Європейський союз. За його словами, українська сторона цінує підтримку з боку тих країн, які продемонстрували, хто насправді є партнерами і друзями.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

«Це Європейський Союз, Сполучені Штати Америки та інші держави. Друзі, з нами весь світ: від Швеції до Японії, від Канади до Австралії», – додав Порошенко.

Раніше Петро Порошенко сказав, що цього року День незалежності України став справжнім всенародним святом.

«Ще ніколи за 23 роки цей день не був таким величним, як сьогодні. Ніколи люди не відзначали його так щиро, як сьогодні, з українським прапором в кожному вікні, на кожному балконі», – заявив президент.

Читайте також: