fbpx
Ситуація на Південному Сході України

Ситуація на сході України. Терористи в Луганську заважають роздати жителям українську «гуманітарку» – Геращенко

Представники Міжнародного комітету Червоного Хреста не можуть передати близько 700 тонн української гуманітарної допомоги для жителів Луганська. Таку інформацію оприлюднила Ірина Геращенко, уповноважена президента України з мирного врегулювання конфлікту на території Донецької та Луганської областей. Слова Ірини Геращенко передає агентство «ВВС Україна».

«Зараз 700 тонн гуманітарної допомоги лежить на складах, тому що представники Червоного Хреста не мають жодних гарантій від бойовиків, контрольованих Російською Федерацією», – заявила Ірина Геращенко.

За словами уповноваженої президента України, близько 100 тонн гуманітарної допомоги вже роздали жителям Луганської області.

Нагадаємо, що російська колона вантажівок з «гуманітарною допомогою» в п’ятницю без дозволу України вторглася в Луганську область. У загальній складності в «гуманітарный колоні» перебувало близько 260 вантажівок.

Як відомо, глава Служби безпеки України назвав такі дії з боку російської колони з «гуманітаркою» «прямим вторгненням в Україну».

Читайте також: