fbpx
Надзвичайні події та кримінальна хроніка

«Входження російської колони – це грубе порушення норм міжнародного права», – Тимчук

Як повідомив представник групи «Інформаційний Опір» Дмитро Тимчук, після заяви МЗС РФ про те, що російська «гуманітарна» колона ввійде на територію України без дозволу київської влади, автомобілі почали рух, перетинаючи кордон.

 За його словами,  йдеться про 34 вантажівки, які були оглянуті українською стороною раніше. Однак, як він зазначив, для в’їзду на територію України вони мали отримати дозвіл Києва, після чого їх повинен був би супроводжувати Червоний Хрест.

Читайте також:  СБУ і Нацполіція знешкодили на Прикарпатті наркосиндикат, який торгував важкими психотропами

 «Українські прикордонники, що проводили обшук колони на території російського пункту пропуску, були відтіснені російськими військовослужбовцями, після чого колона почала рух», – повідомив він.

 Тимчук підкреслив, що зараз колона рухається по території України без супроводу Червоного Хреста.

 «Таким чином, Москва вже не ховаючись продовжує провокацію під назвою «гуманітарна допомога жителям Донбасу». Входження російської колони на територію України без дозволу української влади і без супроводу вантажу представниками міжнародних організацій – це грубе порушення з боку Росії всіх мислимих норм міжнародного права щодо визначення суверенітету і територіальної цілісності держави», – заявив він. 

Читайте також:  На Тернопільщині гадюка заповзла в хату (ВІДЕО)

 Тимчук додав, що за їх інформацією, всі водії – громадяни РФ, які мають російські паспорти для виїзду за кордон старого зразка.

Читайте також: