fbpx
Політика

Валерій Чалий: “Нас не влаштовує” заморожений конфлікт “на Донбасі”

Україну не влаштовує «заморожений конфлікт» на сході України. Таку заяву зробив заступник голови Адміністрації президента України Валерій Чалий, слова якого наводить «Ліга ». За словами українського політика, такий поворот подій тільки нашкодить українській державі.

«Заморожений конфлікт» може різко прийти до ескалації. Ми збираємося вирішити це питання і вирішити його в стратегічній площі», – прокоментував позицію української держави Валерій Чалий.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

Крім цього представник Адміністрації президента додав, що для відновлення мирного життя в проблемному регіоні, Україна збирається реалізувати 15 пунктів з мирного плану українського президента, однак для початку Російська Федерація повинна перестати атакувати Україну зі своєї території. Також, як підкреслив політик, російська сторона повинна припинити всіляку підтримку бойовиків.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

Також Чалий прокоментував ситуацію і з гуманітарним вантажем з російського боку. За його словами, в Україні гуманітарна допомога повинна входити синхронно, а в цей час Російська Федерація повинна забезпечити припинення ведення вогню з боку проросійських терористів, щоб вантаж можна було доставити людям.

Читайте також: