fbpx
Політика

В НАТО засудили вторгнення «російського гуманітарного конвою» в Україну

  Генеральний секретар НАТО Андерс Фог Расмуссен засудив входження російського "гуманітарного конвою" на територію України без згоди української влади і без участі Міжнародного Комітету Червоного Хреста. Про це йдеться у заяві генсека НАТО, оприлюдненій в п’ятницю на сайті Альянсу, передає УНН.

 "Це кричуще порушення міжнародних зобов’язань Росії, в тому числі тих, що були нещодавно взяті в Берліні та Женеві, і подальше порушення суверенітету України з боку Росії. Це може тільки поглибити в регіоні кризу, яку Росія сама створила і продовжує живити. Ігнорування міжнародних гуманітарних принципів піднімає подальші питання про те, чи є істинна мета конвою з допомогою підтримкою цивільних осіб, або здійснюється для поповнення збройних запасів сепаратистів", – йдеться у заяві.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

 З його слів, ці події є ще більш тривожними, оскільки збігаються з значним посиленням російської військової залученості на сході Україні з середини серпня, в тому числі з використанням російських військ.

 Також Расмуссен зазначив, що НАТО спостерігає тривожне нарощування російських сухопутних військ та авіації в безпосередній близькості від України. "Замість того, щоб сприяти деескалації ситуації, Росія продовжує її нарощувати, незважаючи на зусилля міжнародного співтовариства, щоб знайти політичне вирішення кризи. Це може привести тільки до подальшої ізоляції Росії. Я настійно закликаю Росію не приймати подальші провокаційні дії, щоб зупинити дестабілізацію України та зробити реальні кроки для вирішення цієї небезпечної ситуації при повній повазі суверенітету України та територіальної цілісності та міжнародного права", – зазначив він.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

 Джерело: УНН

Читайте також: