fbpx
Політика

Своїм конвоєм Путін ударив по Меркель – Бригинець

 Як повідомив народний депутат України Олександр Бригинець, незаконне введення російського «гуманітарного» конвою на територію України з точки зору Європи є вже третім особливим злочином президента Росії Володимира Путіна. Перші два, за словами політика – анексія Криму і знищення малазійського авіалайнера.

 «Саме ці 3 пункти є найбільшими злочинами Путіна в очах світу, а не, наприклад, підтримка бойовиків і надання їм стрілецької зброї», – зазначив Олександр Бригинець.

Читайте також:  «Брюссель грається з вогнем, він спокушає Бога», - прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан

 За його словами, підтримка бойовиків і надання їм зброї – це рядовий злочин в сучасному світі, в той час як згадані три – унікальні, і саме вони є підставою для введення санкцій.

 «На перші два світ відреагував трьома рівнями санкцій, на третій теж буде щось, але що саме – залежатиме від розвитку подій», – сказав Олександр Бригинець.

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

 У той же час, як вважає депутат, те, що конвой перетнув український кордон напередодні візиту в Україну канцлера Німеччини Ангели Меркель, є особистим ударом Путіна по Меркель, оскільки саме їй доведеться, як першому європейському політику віп-рівня, говорити про даний злочин.

 «Думаю, тепер Меркель буде більшим ворогом Путіна, ніж будь-коли раніше», – підсумував він.

Читайте також: