Порошенко запропонував РФ повернутися в поле міжнародного права в ситуації з гумконвоєм

Президент України Петро Порошенко висловив стурбованість у зв’язку з ситуацією, яка склалася навколо російського «гуманітарного» конвою», який перетнув український кордон. Зокрема, йдеться про безпеку, яку взялися забезпечувати терористи і сама Росія.

 «Ми зробимо все можливе для того, щоб це не призвело до більш тяжких наслідків», – сказав він на зустрічі з главою МЗС Литви Лінасом Лінкявічусом.

 За словами Петра Порошенка, за його дорученням глава МЗС Павло Клімкін та глава Адміністрації президента Борис Ложкін зв’язалися зі своїми російськими візаві, запропонувавши повернути ситуацію в поле міжнародного права.

 Президент України звернув увагу на те, що на російський прикордонний пункт «Донецьк» були направлені українські прикордонники і митники з дорученням на допуск гуманітарного вантажу з Росії під егідою і в супроводі Червоного Хреста, проте російська сторона порушила всі домовленості і в односторонньому порядку відмовилася від участі Червоного Хреста.

Related Post

 При цьому Україна, як зазначив Петро Порошенко, виконала всі свої зобов’язання.

 «35 російських машин було оформлено. Єдиний фактор, який заважав Червоному Хресту виконувати гуманітарну місію, – це обстріли терористами доріг, по яких повинна була рухатися допомога для Луганська. Червоний Хрест не отримав від терористів підтвердження гарантії припинення вогню», – сказав він.

 Замість цього, як сказав Порошенко, на територію України в’їхала колона з понад 100 автомобілів, що не були оглянуті митниками та оформлені прикордонниками.

 «Це є кричущим порушенням міжнародного права», – підкреслив він.

Leave a Comment