fbpx
Політика

Порошенко запропонував РФ повернутися в поле міжнародного права в ситуації з гумконвоєм

Президент України Петро Порошенко висловив стурбованість у зв’язку з ситуацією, яка склалася навколо російського «гуманітарного» конвою», який перетнув український кордон. Зокрема, йдеться про безпеку, яку взялися забезпечувати терористи і сама Росія.

 «Ми зробимо все можливе для того, щоб це не призвело до більш тяжких наслідків», – сказав він на зустрічі з главою МЗС Литви Лінасом Лінкявічусом.

 За словами Петра Порошенка, за його дорученням глава МЗС Павло Клімкін та глава Адміністрації президента Борис Ложкін зв’язалися зі своїми російськими візаві, запропонувавши повернути ситуацію в поле міжнародного права.

Читайте також:  «Брюссель грається з вогнем, він спокушає Бога», - прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан

 Президент України звернув увагу на те, що на російський прикордонний пункт «Донецьк» були направлені українські прикордонники і митники з дорученням на допуск гуманітарного вантажу з Росії під егідою і в супроводі Червоного Хреста, проте російська сторона порушила всі домовленості і в односторонньому порядку відмовилася від участі Червоного Хреста.

 При цьому Україна, як зазначив Петро Порошенко, виконала всі свої зобов’язання.

Читайте також:  Очільник МЗС Угорщини знову погрожує Україні

 «35 російських машин було оформлено. Єдиний фактор, який заважав Червоному Хресту виконувати гуманітарну місію, – це обстріли терористами доріг, по яких повинна була рухатися допомога для Луганська. Червоний Хрест не отримав від терористів підтвердження гарантії припинення вогню», – сказав він.

 Замість цього, як сказав Порошенко, на територію України в’їхала колона з понад 100 автомобілів, що не були оглянуті митниками та оформлені прикордонниками.

 «Це є кричущим порушенням міжнародного права», – підкреслив він.

Читайте також: