fbpx
Ситуація на Південному Сході України

МЗС України прокоментувало незаконне ввезення “гуманітарного вантажу” в Україну

Сьогодні, 22 серпня, без згоди та супроводу Російська Федерація почала незаконне ввезення «гуманітарного вантажу» на схід України. Таку заяву зробили в МЗС України.
 
«Сьогодні вранці українські прикордонники були заблоковані російськими силами. Їх просто відсторонили від проведення перевірки решти автомобілів колони, незважаючи на те, що з цього приводу був досягнуті попередні домовленості. Ми піклуємося про безпеку українських прикордонників. Крім того, ні в Червоному Хресті, ні в Україні, не знають про вміст згаданих вантажівок, що викликає особливі побоювання», – прокоментували ситуацію в українському зовнішньополітичному відомстві.
 
Крім цього в міністерстві зазначили, що той факт, що російські автомобілі перетнули український кордон без відповідного прикордонного та митного оформлення, свідчить про агресивний характер дій Російської Федерації.
 
«Нам не відомо, які домовленості існують між російською стороною і луганськими бойовиками. Закликаємо всіх міжнародних партнерів засудити незаконні і агресивні дії Російської Федерації», – підсумували в МЗС.

Читайте також: